Siemens u Jankomiru zatvara proizvodnju, a počinje razvoj

Bez autora
Feb 21 2011

Velika međunarodna kompanija Siemens AG do kraja rujna ove godine završit će s proizvodnjom transmitera tlaka i temperature na lokaciji Jankomir u Zagrebu te proširiti svoje poslovanje u Hrvatskoj na razvoj i ispitivanje funkcionalnosti proizvoda iz područja automatizacije. Analiza dosadašnje proizvodnje na Jankomiru pokazala je da je riječ o proizvodima čija proizvodnja u Siemensovu okruženju u Hrvatskoj nije ekonomski opravdana, pa će postojeće i buduće serije takvih proizvoda biti prebačene na druge lokacije unutar Siemensove proizvodne mreže, poput njihove tvornice u Dalianu u Kini. Namjera tvrtke Siemens AG je proširiti aktivnosti u Hrvatskoj koje zahtijevaju visok stupanj stručnih znanja u području razvoja uređaja za procesna mjerenja i upravljanja, jer su se zaposlenici Siemensa Hrvatska pokazali kao odlični stručnjaci.

Siemens u Jankomiru zatvara proizvodnju, a počinje razvojVelika međunarodna kompanija Siemens AG do kraja rujna ove godine završit će s proizvodnjom transmitera tlaka i temperature na lokaciji Jankomir u Zagrebu te proširiti svoje poslovanje u Hrvatskoj na razvoj i ispitivanje funkcionalnosti proizvoda iz područja automatizacije, izvijestili su iz Siemensa Hrvatska.

Analiza dosadašnje proizvodnje na Jankomiru pokazala je da je riječ o proizvodima čija proizvodnja u Siemensovu okruženju u Hrvatskoj nije ekonomski opravdana, pa će postojeće i buduće serije takvih proizvoda biti prebačene na druge lokacije unutar Siemensove proizvodne mreže, poput njihove tvornice u Dalianu u Kini.

Namjera tvrtke Siemens AG je proširiti aktivnosti u Hrvatskoj koje zahtijevaju visok stupanj stručnih znanja u području razvoja uređaja za procesna mjerenja i upravljanja, jer su se zaposlenici Siemensa Hrvatska pokazali kao odlični stručnjaci.

Siemensovi eksperti u Zagrebu će nastaviti raditi sistemska ispitivanja za industrijska mjerila i upravljačke sustave, navode iz tvrtke. Također, ističu da u području razvoja i ispitivanja prototipa novih proizvoda u idućem razdoblju Siemens Hrvatska planira otvoriti nova radna mjesta. S obzirom na preusmjeravanje poslovanja, Siemens Hrvatska će 48 stalno zaposlenih u proizvodnji zbrinuti, ako bude moguće, preraspodjelom na druga radna mjesta unutar koncerna Siemens, odlaskom u mirovinu, odnosno kroz programe zbrinjavanja viška zaposlenika poštujući visoke standarde socijalne osjetljivosti kompanije, navode u Siemensu. Proširivanjem poslovanja u području razvoja i zapošljavanjem novih stručnjaka, Siemens Hrvatska se, prema njihovim riječima, nastavlja razvijati kao centar kompetencije unutar koncerna Siemens i otvara dodatne mogućnosti za globalnu suradnju i izvoz znanja.

Također, najavljuju da će Siemens AG nastaviti kontinuirano ulagati u Hrvatskoj kroz svoja društva Siemens d. d. i Osram te u Končar energetske transformatore (KPT) gdje je većinski vlasnik. Siemensova ulaganja u zadnjih 17 godina osigurala su KPT-u tehnološki razvoj i izlazak na svjetsko tržište. Zahvaljujući toj suradnji i Siemensovoj globalnoj prodajnoj mreži, KPT izvozi gotovo cijelu svoju proizvodnju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik